Pikakari rannas saab edaspidi ujuda ratastooliga

Põhja-Tallinnas asuv Pikakari rand sai täienduse, mida paljud liikumisraskustega inimesed on ammu oodanud – vette saab nüüd minna spetsiaalse ratastooliga. Homme, 1. juunil kell 14 avatakse ligipääsetav rand meeleoluka üritusega.

Tegemist on liikumisraskustega inimestele loodud rannaga, kus on kolm spetsiaalset ujukitega ratastooli, riietuskabiin, merekonteiner inventari hoiustamiseks, puidust terrass koos varjualusega ja laudtee. Konteineri juures on väljaõppe saanud abiline, kes annab kätte inventari ja aitab ujuja vette minekuks ohutult ette valmistada. Et ratastooliga vees liikumine oleks ohutu, tohib vette minna vaid koos isikliku saatjaga.

Kell 14 heisatakse Pikakari rannas keskkonnasõbralikkust ja suplusvee puhtust näitav Sinilipp. Seejärel tutvustatakse uue ranna taristut ning saab näha, kuidas ratastooliga ujumine päriselt toimub – sedakorda on tegu küll vaid demonstratsiooniga.

Ligipääsetava ranna teenus on avatud kogu ametliku rannahooaja vältel 1. juunist kuni 31. augustini iga päev kell 12-18ni ning on kasutajatele tasuta. Nädalavahetustel võiks ujumisratastooli eelnevalt broneerida. Vajalik info on leitav nii koha peal kui ka Tallinna ligipääsetavuse infosüsteemis lips.tallinn.ee. Ligipääsetav rand on rajatud ka Piritale.