21.05.2022 Puhta vee teemapargis

Lääne-Virumaa Puhta vee teemapargi ratastoolirajal tähistatakse 21. mai 2022 kell 11-14 rahvusvahelist Kaitsealade päeva ja looduskaitse kuud. Teemapark paikneb 16. sajandil rajatud metsapargis, seal on purustatud kruusa kate (osaliselt betoonkivist pind), lisaks meelteaed ja olemas on invatualett. Vaata rohkem SIIT.

Keedame lõkkel teed ja viime läbi loodusretki. Osalemine on TASUTA. Vajalik eelregistreerimine info@metsamoisa.ee e-posti aadressil.

Oodatud on kõik ratastooli ja abivahendiga liikujad koos saatjatega. Eraldi on oodatud Ukraina sõjapõgenikud koos lastega peredega.

2022. aasta looduskaitsekuu teema on “Püsiv ja muutuv Eesti looduses”. Looduskaitsekuu algab 8. mail, emadepäeval, mis on ühtlasi looduskaitsepäev ning lõpeb 5. juunil, maailma keskkonnapäeval. Looduskaitsekuul räägitakse põlistest elupaikadest nagu sood ja metsad, nende kujunemisest, hoidmisest ja taastamisest, pärandniitude rollist läbi aegade, aga ka elustiku muutustest, liikide ja laiemalt looduse tagasitoomisest.

Kõige kauem on meie looduses elanud liigid, kes saabusid siia kohe jää taandumise järel enam kui 10 000 aastat tagasi, näiteks valgejänes või rabakonn. Hilisematest tulijatest on üheks tähelepanuväärsemaks liigiks šaakal. Võõrliigid on tulnud meie loodusesse inimese tahtlikul või tahtmatul kaasabil. Võõrliigid mõjutavad meie loodust, nende levikuga kaasnevad mitmed ohud ja mured. Kõneleme looduskaitsekuul, missugused võimalused on meil igaühel võõrliikide leviku takistamiseks.

Austusega

Priit Adler

Puhta vee teemapark

Metsamõisa talu

FB: https://www.facebook.com/metsamoisa

www.metsamoisa.ee

Ubari Loodustarkuse Keskus