Tasuta hambaravi puuetega inimestele – kellele ja kuidas?

Alates 2019. aastast laiendas haigekassa tasuta hambaravi võimalusi puuetega inimestele.

Tasuta hambaravi on mõeldud neile, kes ise ei suuda oma hammaste puhtuse eest hoolitseda. Tasuta hambaravi ei saa kõik puuetega inimesed. Inimese terviseseisund peab vastama kindlatele tunnustele, et ta saaks tasuta hambaravi. Õiguse tasuta hambaraviks määrab inimesele perearst või raviarst, mitte hambaarst! Tasuta hambaravi õigust näeb inimene riigiportaalist www.eesti.ee.

Eesti Hambaarstide Liit teatas, et ka Tallinnas on võimalus teatud diagnooside puhul teostada narkoosis hambaravi ja narkoosi eest maksab Haigekassa, aga alustada tuleb siiski oma perearstist, kes selgitab välja tasuta narkoosi saamise vajaduse.

Lisatud on 3 hambaravi kliinikut, kes pakuvad üldnarkoosis hambaravi (seisuga veebruar 2021):