Puuetega inimeste päevad “Toetades iseseisvust” 3.-5. september 2020

PRESSITEADE 3.09.20

Täna algavad puuetega inimeste päevad,”Toetades iseseisvust” mis kestavad 3.-5.septembrini Tallinna Puuetega inimeste Koja Tegevuskeskuses, Endla tn 59 Tallinnas.
3.septembril keskendutakse vaegnägijatele ja vaegkuuljatele, Tallinna elanike teenindamisele ja ligipääsetavusele Tallinna linnas. Lisaks sellele töötavad pimemassöörid ja pakutakse puuetega inimeste käsitööd.
4.septembril on oodatud kroonilised haiged ja vaimse tervise säilitamise huvilised. Päev pakub diabeedi-, insuldi-, parkinsoni ja luu-ja liigesehaigustega ning psüühikahäiretega  toimetulekut, nõustamist ja erinevaid testimisi. Kuulda saab ka puudega inimeste positiivseid iseseisvumise lugusid.
5.september on liikumispuudega inimeste päev. Räägitakse ligipääsetavusest, isiklikust abivajadusest, elamise kohandamisest puudega inimestele, sotsiaaltranspordist ja paljust muustki. Päeva ilmestavad  lisaks muule ka liikumispuudega inimeste lood.

Puuetega inimeste päevad lõpetab 19.septembril toimuv puuetega inimeste matk Stroomi kergliiklusteel Merimetsast Stroomi randa.
Kõik huvilised on oodatud! Puuetega inimeste päevad on osalejatele tasuta.