X Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu

Meil on rõõm teatada, et Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu tuleb taas! Kandes Eesti Vabariigi 100- ndal sünnipäeval järjekorranumbrit X, on meil veelgi rohkem põhjust rõõmustamiseks, sest sünnipäevasid on ju alati mõnus pidada ning mida rohkem külalisi, seda uhkem. Sellega seoses anname teada, et 2018. aasta Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu toimub 25. augustil Viljandi lauluväljakul.

2018.aasta pidu on pühendatud Eesti 100.sünnipäevale, sellest lähtudes koostame repertuaari ja peo seekordse meelsuse ning üle on antud kutse ka President Kersti Kaljulaidile, kes ürituse oma tihedasse kalendrisse märkis.

Kuigi peol astuvad üles erivajadusega lauljad-tantsijad, on see pidu mõeldud kogu Eesti rahvale. Erivajadusega inimesed on osa meie rahvast, võimalus esineda Viljandi laululaval suurele publikule ning veebiülekande kaudu jõuda vaatajate-kuulajateni üle Eesti, annab erivajadusega inimestele võimaluse kogeda tõelist laulu- ja tantsupeo tunnet. See pidu ühendab ja lähendab ning annab erivajadusega inimestele võimaluse tunda end Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval võrdväärse kogukonna liikmena ning tähistada meie riigi sünnipäeva väärikalt koos kõigi teiste inimestega.

Esmakordselt laulu- ja tantsupidude ajaloos tõlgiti 2017. aastal toimunud pidu Eesti viipekeelde, et tuua pidu vaegkuuljate ja kurtideni, kellel pole seni olnud võimalust laulu- ja tantsupidudest sel moel osa saada. Viipekeele tõlge on kavas ka 2018. aasta peol, lisaks püüame peo teha ligipääsetavamaks ka nägemispuudega inimestele. Peo ajal toimub ka suur erivajadusega inimeste valmistatud käsitöötoodete laat, mis on samuti sel peol juba traditsiooniline.

Kollektiivide registreerimine on avatud SIIN !

Registreerimine kestab kuni 01.02.2018!

Teie kõik olete oodatud osalema!

Pidu on ka sel aastal kõigile, nii osavõtjatele kui ka pealtvaatajatele tasuta!

NB! Kui soovid tulla laulma või tantsima, aga Sa ei tea, millise koori või tantsurühma juures saaks harjutada, sest selline võimalus Sul hetkel puudub, siis anna sellestki teada. Kuna peoks harjutatakse üle Eesti väga paljudes kohtades, siis on suure tõenäosusega võimalik liituda mõne laulu- või tantsurühmaga Sinu lähikonnas.

Loodan Teid kõiki ka selleaastasel peol kohata ning laulame-tantsime jälle päikese välja!

Tegusat 2018. aastat soovides!

Korraldustiimi nimel

Birgit Nisu

birgit.nisu@gmail.com

Est: +372 5334 0759