Eesti Puuetega Inimeste Kojal ilmus venekeelne käsiraamat puudega laste peredele

Eesti Puuetega Inimeste Koda (EPIKoda) andis välja venekeelse versiooni käsiraamatust „Teekond erilise lapse kõrval“ puudega ja erivajadustega laste ja noorte lähedastele. Käsiraamat leevendab perede infosulgu, pakkudes lapse elukaare ulatuses sünnist täiseani ülevaadet toetustest ja teenustest nii sotsiaal- kui haridusvaldkonnas, nii riigi kui kohaliku omavalitsuse tasandil. Lisaks praktilisele väärtusele pakub käsiraamat emotsionaalset tuge, jagades erilist last kasvatavate perede siiraid kogemuslugusid.

Käsiraamatut aitab levitada Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo. „Suur huvi eestikeelse trükise vastu näitas, kui olulisse ja tänuväärsesse protsessi oleme kaasatud. Seetõttu on suur rõõm toetada ka venekeelse käsiraamatu jõudmist abivajajateni,“ selgitab Apollo ostu- ja turundusjuht Eha Pank. Erivajadustega laste lähedased saavad küsida nii eesti- kui ka venekeelset tasuta käsiraamatut 16-st Apollo raamatukauplusest, mis asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Viljandis, Rakveres, Kohtla-Järvel ja Kuressaares.  Käsiraamatut saab ka Eesti Puuetega Inimeste Kojast (Toompuiestee 10, Tallinn). Veebiversioonid on kättesaadaval – 

Эстонская палата людей с ограниченными возможностями издала русскоязычный справочник для родственников детей с недостатками здоровья «Путь рядом с особым ребенком» («Teekond erilise lapse kõrval»).

Книга предлагает остро необходимую родственникам детей с особыми потребностями информацию о пособиях и услугах в социальной и образовательной сферах на уровне государства и местных самоуправлений от рождения ребенка до достижения им совершеннолетия.
Близкие детей с особыми потребностями могут бесплатно получить справочник на эстонском или русском языке в любом из 16 книжных магазинов Apollo. Также за книгой можно обратиться в Эстонскую палату людей с ограниченными возможностями (Тоомпуйестеэ, 10, Таллинн). Книгу в цифровом формате вы найдете здесь – 
www.epikoda.ee/wp-cont…/uploads/…/01/EPIK_Kasiraamat_RUS.pdf

Появление справочника на русском языке стало возможным благодаря множеству частных пожертвований. Расходы в связи с печатью русского издания и допечаткой эстонской версии справочника взяло на себя целевое учреждение Innove.

Эстонская палата людей с ограниченными возможностями (Eesti Puuetega Inimeste Koda – EPIKoda) является независимой профессиональной организацией u объединяет 48 организаций, представляющих интересы лиц с недостатками здоровья и хроническими заболеваниями. Дополнительная информация: www.epikoda.ee.


http://www.epikoda.ee/wp-content/uploads/2018/01/EPIK_Kasiraamat_RUS.pdf

http://www.epikoda.ee/wp-content/uploads/2018/01/EPIK_Kasiraamat_EST.pdf